Publikációk

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Út a dobogó felé!

Magyar Bajnokság - Tip-porcelán kategória 1.hely

(Az alábbi cikket, sok érdekes írással együtt a Nailpro magazin 2010. októberi számában is olvashatod)

Versenyekről rengeteget lehet hallani mostanában. Szinte bármilyen rendezvényre ellátogatunk, az előadások mellett különböző témájú versenyeket is megnézhetünk. Sokunkban pedig egy idő után felmerül a kérdés: mi lenne, ha én is próbára tenném magamat és elindulnék a következő versenyen?
Tovább >>>

 

Porcelán para – Ne félj a porcitól!

Színes francia porcelán műköröm Swarovski kövekkel

(Az alábbi cikket, sok érdekes írással együtt a Szépvilág Extra 2009-es karácsonyi számában is olvashatod)

Oktatásaim során nagyon sok kezdő és gyakorlott műkörömépítővel találkozom és amikor szóba kerül, hogy ki milyen anyaggal dolgozik, akkor szinte minden esetben toronymagasan a zselé vezet. Hogy miért? A kérdésre adott válaszok között legtöbbször az szerepel, hogy gyorsan köt, nehéz vele dolgozni, nem tanították meg jól. Ezeket a válaszokat hallva, valahogy mindig az az érzésem, hogy valahol a mélyben a porcelántól való félelem az, ami gátat szab az anyag használatának. A porcelán azonban egy kiváló anyag, amiben rengeteg lehetőség rejlik, csupán egy kis időt kell adnunk magunknak, hogy megértsük és megismerjük az anyag működését.
Tovább >>>

 

Reszelők és használatuk 1. rész

11. A ragacsos réteget fixáló folyadékkal eltávolítom, majd a Perfect Nails 180/150 Prémium reszelővel kialakítom a köröm formáját és átreszelem a felületet.

A műkörmöt az ecsettel készítjük, a reszelővel csak finomítunk rajta

(Az alábbi cikket a Nailpro 2009/3-as számában is olvashatod)

Akár manikűrt, akár műkörmöt készítünk a vendégünknek, mindkét szolgáltatásnál használunk reszelőt, mégpedig nem is egy fajtát.
A reszelőket alapvetően három típusba sorolhatjuk:
– gyémántporos fémreszelő
– papírreszelő
– szivacsos tömbreszelő (buffer)
Tovább >>

 

Színek helyes használata

Gótikus mandula porcelán műköröm

(Az alábbi cikket sok más érdekes dolog melett, a Szépvilág Extra 2010/1-es számában is olvashatod)

Amikor színeket választunk egy minta vagy egy teljes köröm elkészítéséhez, akkor nem csupán egy színes terméket készítünk, hanem egy hangulatot hozunk létre. A vendég ránéz a körmeire és a színek hatással lesznek rá, az idegenek pedig képet kapnak a vendégünk ízlésvilágáról.
A jól megválasztott színek a legegyszerűbb körömre is felhívják a figyelmet, a rossz színválasztás azonban tönkre teheti a legszebb díszítést is.
Vannak olyanok, akik ösztönösen használják a színeket és valódi kompozíciókat hoznak létre, ha azonban nekünk nincs ehhez érzékünk, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert néhány szabályt figyelembe véve kiemelhetjük munkánk szépségét.
Tovább >>>