Itt jártunk – 2011.02.13. – Nyíregyháza – Szabolcs Kupa

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Január elején felkérést kaptam, hogy a nyíregyházi Szabolcs kupán a építő versenyszámokban részt vegyek a zsűri munkájában. Örömmel vállaltam a felkérést, így a vasárnapomat rögtön ki is húztam a naptáramban. Bár a versenyzők nagyon korán kezdik a munkát, a zsűri tagok egy picit tovább aludhattak, mivel dél körülre kellett leérnünk. Barsi Mónival, aki a díszítő kategóriában zsűrizett abban maradtunk, hogy együtt utazunk, így ¼ 10kor felvettük őt és az irány Nyíregyháza felé vettük. Bár vittem magammal az útra egy csomó dolgozni valót, végül elbeszélgettük az időt, így a munka itthonra marad. Mire megérkeztünk a díszítősök már a vége felé jártak, az építősök pedig izgatottan várták, hogy végre kezdődjön az ő versenyszámuk. Mint mindig, a körmös verseny mellett fodrász és kozmetikus versenyi s zajlott, bár ott ½ óra – 1 óra volt egy versenyszám, így sokkal gyorsabban pörögtek az események.
Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának tiszteletére a verseny jeligéje a „Csodálatos dallamok” volt. Nagyon sok ötletes munka született, a témából kifolyólag többen is megjelent a zongora és a hangjegy motívum.
Gyors zsűrizés után elindult az építő versenyszám, ahol zselé és porcelán kategóriában lehetett indulni.
Picit meglepődtem, hogy ilyen kevés induló volt, főleg a porcelános versenyszámban, de ettől függetlenül izgatottan vártam a zsűrizést, most kivételesen az asztal másik feléről.
Sajnos a zsűrizésre picit rövid időt szántak a szervezők, így volt egy kis csúszás, de nagyon ügyesen megoldották, a kategóriák kihirdetésének felcserélésével.

Az eredmények:

Díszítő:
1. Sebestyén Ágnes
2. Szabó Nikoletta
3. Kovács Erika

Porcelán:
1. Bán Nikoletta
2. Schmidt Réka
3. Vincze Lilla

Zselé:
1. Lakatos Zsuzsa
2. Csorba Nikoletta
3. Kozma Krisztina

Minden versenyzőnek gratulálok a részvételért és az elért eredményéért!

Még mielőtt végérvényesen elindultunk volna Budapest felé, meglátogattuk az egyik nyíregyházi törzshelyünket, ahol pár kellemes percet töltöttünk el két Chocoloco és egy Walking Zombie társaságában. 🙂
Hazafelé már kevésbé forgott a nyelvünk, mert a hosszú nap kezdte éreztetni a hatását, sokkal lassabbnak tűnve, de 21 óra körül végül szerencsésen és fáradtan hazaérkeztünk.