Itt jártunk – 2009.11.21. – Budapest – III. Nail Artists kupa

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az utóbbi időben az eddigi „nagy” rendezvények mellett egyre több cég szervez, külön, akár versennyel egybekötött szakmai napot, ahol a céget képviselő szakemberek bemutatják a termékeket, a lelkes nézelődők pedig kedvükre vásárolhatnak. Ebbe a sorba illik bele a Nail Artists kupa is, amelyet immár 3. alkalommal rendeztek meg. A rendezvénynek az V. kerületi Aranytíz Művelődési Központ adott otthont. A Nail Artists képviseletében Fónad Ildikó, Gáspár Köbli Krisztina, Győrfi Renáta, Kalmár Krisztina és mutatta be a szebbnél szebb színes porok használatát. Emellett több versenyszámban is megmérettethették magukat a bátor körmösök. Lehetett nevezni Tip Boxversenyszámban, ahol két kategória között lehetett választani: mixed media és 3D. Ennél a típusú versenynél a munkákat előre el kell készíteni és valamilyen dobozba kell őket elhelyezni, ami keretet ad a munkának. A beérkezett pályamunkákat a bejáratnál rögtön meg is lehetett tekinteni.
A helyszínen élőben 3 verseny zajlott, a díszítő verseny témája a következő idézet volt: “a tél a megfagyott mezõket karcolja éles, kék jégkörmivel”, ahol nem csak a körmöket kellett feldíszíteni, hanem a modell haját, sminkjét és ruháját is, ahol a legfontosabb szempont az összhang volt. Akihez inkább az építés áll közelebb, két kategória közül választhatott: zselé és porcelán.
Szeptemberben sokat gondolkodtam, hogy elküldjem-e a jelentkezési lapomat. Abban maradtam magammal, hogy mindenképpen leadom, de azzal, hogy valóban elindulok-e, megvárom a Magyar Bajnokság eredményét. Ami a zselé kategória mellett döntött az volt, hogy tudtam, hogy nem lesz sok időm gyakorolni és a müncheni Európa Bajnokság után több időre lett volna szükségem, hogy vissza tudjak állni a körömágyhosszabbításra, zselénél ez viszont nem számított.
Miután a Moszi versenyen zselében 2. helyezést értem el egy olyan körömmel, amiben sajnos nagyon sokat hibáztam, elsősorban magamnak szerettem volna bebizonyítani, hogy annál tudok jobbat is csinálni.

Bár a rendezvény 8-kor kezdődött, az én versenyszámomra délben lehetett regisztrálni, így ½ 12-kor értünk oda és így még volt lehetőségünk arra, hogy a díszítő verseny végébe, a leglátványosabb részbe belepillanthassunk.

A látogatóknak nagyon érdekes volt, hogy egészen közel lehetett menni a versenyzők asztalaihoz és be tudtak lesni a műhelytitkokba. A díszítő verseny befejeztével a modelleket elvitték a zsűriszobába, mi építősök pedig elfoglalhattuk a kiszemelt asztalt. Mindig azt tanácsolom azoknak, akik érdeklődnek a versenyekről, hogy első körben jó alaposan olvassák át a versenykiírást és lám, még rajtunk, rutinos versenyzőkön is ki tudott fogni. A kiírásban ugyanis nem szerepelt, hogy mint minden versenyen, az egyik kezet pirosra kell lakkozni és bevallom őszintén, hogy bennem fel sem merült, hogy ne kellene, pedig tényleg nem volt benne és milyen szerencse, hogy a verseny előtt Kalmár Kriszti ismertette a pontos kiírást és szinte mindenki felkapta fejét, amikor kiderült, hogy mindkét kezet franciára kell elkészíteni. Így egy kicsit izgatottan vágtam neki, hiszen nem így gyakoroltam, de ennek a variációnak is megvoltak a maga előnyei. A versenyre szánt 2 és ½ óra, mint mindig, most is nagyon hamar elrepült és mivel jól sikerült beosztanom az időmet, ezért 10 másodperccel előbb végeztem, mint ahogy lezárták a versenyt 🙂

Míg modellemet Szilvit zsűrizték, mi megnéztük a kiállított Tip Box pályamunkákat, ahol én legalább a felét első helyre hoztam volna ki, mert mind nagyon-nagyon szép volt. (a másik felét pedig másodiknak) 🙂

Mivel a Nail Artiststól nem lehet üres kézzel hazatérni és hát a dolgozó embernek jár a jutalom is, így bezsákmányoltam magamnak egyet a Nightshine kollekcióból.
Közben elkezdtek kiszivárogni a modellek, persze, hogy először a porcelánosokat engedték ki, majd kis várakozás után jöttek a zselések is. Persze rögtön megnézegettük és lefotóztuk egymás munkáit, amivel el is ment az idő az eredményhirdetésig.

Az eredményhirdetés háziasszonyi teendőit Kriszti és Kriszta vállalta magára, ahol megköszönték a zsűri munkáját és minden versenyzőnek kiosztották a részvételért járó oklevelet.
Majd következtek az izgalmas pillanatok, az eredményhirdetés:

Tip Box mixed media
1.Tifrea Raluka
2.Kocztur Nikolett
3. Majsa Ágnes
4.Schumann Anita
5.Rácz Brigitta
6.Nacsa Andrea

Tip Box3D
1. Nábrádi Anna
2. Kakasné Brazsó Zsuzsa
3. Tóth Gabriella
4. Seres Diána
5. Seres Ilona
6. Almásy Fruzsina (MűkörömAkadémiás, ezért nagyon büszkék vagyunk rá!)

Díszítő verseny
1. Arnold Andrea
2. Szabó Nikoletta
3. Kolatné Erika
4. Ruffné Püspöki Irén
5. Sugár Zsanett
6. Tifrea Raluka

Zselés építő verseny
1. Darabos Évi
2. Győrfi Renáta
3. Barna Ildikó
4. Farkas Annamária
5. Orosz Anikó
6. Geisz Zsuzsanna

Porcelán építő verseny
1. Fónad Ildikó
2. Halász Virág
3. Schmidt Réka
4. Gyarmati Csilla

Gratulálok minden résztvevőnek!
Köszönöm Horváth Szilvinek a gyakorlásokon és a versenyen nyújtott pótolhatatlan segítségét!
Ezúton is köszönjük a Nail Artistnak a színvonalas szervezést, a kimagaslóan szép kupákat és érmeket és a nagyon sok ember fantáziáját megmozgató versenyszámokat. Egy kellemes, családias hangulatú rendezvényen vehettünk részt, így a mostani alapján a jövő tavaszi rendezvénynek komoly elvárásoknak kell majd megfelelni. 🙂