Itt jártunk – 2009.02.15 – Nyíregyháza – Szabolcs Kupa

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tavaly versenyezni voltam a Szabolcs Kupán, de idén, a Düsseldorfra való felkészülés ütemezésébe sehogy sem fért bele ez a verseny, így felszabadultan és kötetlenül jöhettünk el a párommal Nyíregyházára körül nézni és drukkolni minden kedves ismerősnek.

A rendezvényről tudni kell, hogy együtt van fodrász, kozmetikus, műkörmös és pedikűrös verseny, aminek következtében túlsúlyban vannak a fodrász és kozmetikus programok, előadások, kiállító cégek és látogatók. Valljuk be, népszerűbb szakmák, mint a miénk, de ettől függetlenül több körmös indult az idén, különböző versenyszámokban, mint tavaly, de ne szaladjunk ennyire előre.

Mivel mi csak nézelődni mentünk, így ráérős készülődést követően, bőven 8 óra után indultunk Pestről. A rossz időjárási előrejelzések ellenére nagyon szép napos idő volt, az autópályán pedig forgalom alig, így hamar leértünk, pont amikorra terveztük. A díszítő verseny közepére.

Jegyvásárlás után azt terveztük, hogy körülnézünk a kiállítók között, de útban a fő hely felé, megütötte az orrunkat a liquid semmivel össze nem téveszthető “illata”, aminek következtében egyből a tornaterem felé vettük az irányt, hogy belepillantsunk a versenybe, majd itt le is ragadtunk. Fodrászok, kozmetikusok, cégek várhatnak, ott lesznek délután is. Mire beértünk a tornaterembe, a díszítéseken az utolsó simításokat végezték a lányok. Ha nem is töltötték meg a lányok a tornatermet, de mindenképpen a tavalyinál többen voltak, ami nagyon jó. Egyrészt nő a versenyek ismertsége, ami fontos, hiszen a szürke hétköznapok közben egyeseknek új célt, új motivációt adhatnak, másrészt minél több az induló, annál többet ér és értékesebb az elért helyezés.

A porcelán és zselés versenynél meglepett, hogy nyílt volt, hiszen míg tavaly egy zárt osztályteremben voltunk, most a nézők fel-alá járkáltak. Ez szerintem nagyon rossz a versenyzők szempontjából, de tény, hogy a látogatóknak sokkal érdekesebb, mint több órán keresztül bámulni egy zárt ajtót. Megvártuk míg elkezdődtek a délutáni versenyszámok, majd elmentük felderíteni a helyszínt. A koncepció nem változott, középen a nagy üres téren folytak a fodrász és kozmetikus versenyek, az emeleteken pedig a kiállító cégek kaptak helyet. Sajnos elég kevés cég volt jelen, ami valószínűleg a tisztán körmös rendezvényekhez képes kevés szakmai látogatónak tudható be, így hamar végeztünk a bámészkodással.

Mivel még viszonylag sok időnk volt a végéig, így kicsi kimentünk megismerkedni a várossal. Nagyon szép volt a sétálóutca, aminek a végében érdekes látványt nyújtott a Valentin napi jégszobor kiállítás. Sajnos a jó idő következtében már eléggé olvadoztak szegény szobrok.

Mire visszaértünk elkezdődött a versenymunkák zsűrizése. A verseny lebonyolítása alapjában nem volt rossz, de azért van mit javítani rajta. Az viszont látszik, hogy tavalyhoz képest sokat fejlődött. Mialatt vártunk az eredményhirdetésre párom hiányolta a tavaly fellépő rockzenekart, hiszen most kimaradt az elő zene. Gyanítom egyébként, hogy ezzel a kívánságával a kisebbséghez tartozott, mivel akkor jó sokan kimentek az épületből.

Hatalmas plusz pont, hogy a megígért időben 17 órakor elkezdődött az eredményhirdetés, amit sajnos számomra elhomályosít, a díjak átadásának kivitelezése. A szervezők gyorsan elmondták az adott kategóriához tartozó versenyzők sorrendjét, majd utána azok össze vissza sorrendben felmentek átvenni a díjakat, így a közönség azon része, aki nem ismerte a versenyzőket, azt sem tudta, hogy éppen ki az aki fent van a színpadon és hányadik helyezett lett. Úgy gondolom, hogy minden versenyzőnek kijárt volna az a pár másodperc, amikor mindenki rá figyel és neki tapsol, hiszen keményen megdolgoztak érte.

Az eredmények:

Porcelán kategória:
1. Horváth Zsuzsanna
2. Bognár Anita
3. Halász Virág

Zselé kategória:
1. Tóth Linda
2. Győrfi Renáta
3. Budaházy Beáta

Díszítő verseny (esküvői díszítés napjainkban):
1. Gáspár- Köbli Krisztina
2. Újvári Barbara
3. Erdei Edina

Kézi pedikűr:
1. Losonczi Hajnalka
2. Bruzsenyák Zsoltné
3. Bártfai Tímea

Eredményhirdetés után, gyors gratuláció a lányoknak, majd írány haza, hiszen Pest messze van, a reggel pedig nagyon közel.

(A díszítős képeknél sajnos nem tudtuk felírni a versenyzők neveit, mert eléggé a végére értünk oda, de ha valaki szeretné, hogy kint legyen a neve, nyugodtan küldjön egy emailt, hogy melyik az övé)